top of page

A Fenntarthatósági Témahéten programkavalkád várta tanulóinkat és pedagógusainkat. Az aulában zöld szívek jelezték a térképen a környezetbarát módon érkezők számát, a lefedett terület napról-napra nőtt. Emlékkiállításon ismerkedhettek Schmidt Egon életével, munkásságával, sőt, ha idejük engedte a mesesarokban olvashattak is az ismert ornitológus könyveiből. Mókás képet készíthettek egymásról a meseautóba ülve, majd leadhatták szavazatukat az iskolakert névadó pályázataira.
Egész héten aktívak voltak gyűjtéseink is. Folyamatosan szaporodtak a ruhászsákok a Sulizsák programban és bemérésre került az otthonainkban összegyűlt használt elem is. A papírmérés ismét sikeresnek bizonyult, közel három konténer telt meg papírhulladékkal.
Az iskolakertben és iskolánk udvarán virágmagot vetettünk, abban bízva, hogy a méhlegelőt örömmel fogadják majd a beporzó rovarok.

Elsőseink és negyedikeseink is bekapcsolódtak a tavaszi kerti munkákba. Szorgos kertészeink a vetegetés befejeztével megpihentek, majd bekukkantottak az egyik madárodúba. Nagy volt az öröm, mert két pici, kékszínű tojást találtak a fészekben. Izgatottan várjuk a fiókákat!

A Föld napját, hagyományainkhoz híven Csipakon, a Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola hatalmas udvarán töltöttük. Ezen a napon különösen figyeltünk környezetünk megóvására, így kerékpárra pattanva mentünk a helyszínre, ahol nyolcadikosaink 15 állomáson várták a játszani vágyó társaikat. Kicsik és nagyok közösen szórakoztak a mozgásos, ügyességi, gondolkodtató, táncos és mókás feladatokban. Nagy érdeklődés kísérte a tanár-diák méta mérkőzést, melyet most a tanárok nyertek meg, de terveink szerint hamarosan jön a visszavágó.
A szabadban töltött nap alkalmat adott a természet szépségeinek megfigyelésére is, a madárdaltól hangos kerékpározás élménye maradandó emlék lesz mindannyiunknak.

papirgyujtes 2023.jpg

Március végén befejeztük a madáretetést a kertben és már várjuk a madárodúkban lakó cinegecsaládok ifjú tagjainak megjelenését.
Elkezdődtek a kerti munkák, másodikosaink és harmadikosaink elvetették a retekmagokat és földbe kerültek a dughagymák is. Az őshonos gyümölcsfák a lemosó permetezés után gazdagon bontogatják rügyeiket. Kíváncsian várjuk, hogy ezen a nyáron kóstolhatunk-e már a termésükből.