top of page

Mindszent havában folytatódik programsorozatunk az iskolakertben. Érik a szőlő címmel a másodikos tanítók játékos mesefeldolgozást és kreatív feladatokat terveztek az alsós osztályoknak. Szép őszi időben, felszabadult hangulatban telt a foglalkozás „tesztelése”.

papírgyűjtés plakát 2022. ősz_page-0001.jpg

Az iskolakönyvtárban kialakított ÖKOsarok jó kis kuckó 🙂 . A tanév elején indított környezetvédő szakkör tagjai szívesen töltik itt idejüket. Barbi néni vezetésével ezen a héten természetes anyagokból ajakbalzsamot készítettek, melyet a szeles őszi és téli napokon használnak majd. Ha kiürül a tégely, akkor utántölthetik, így nem szaporítják a hulladékot.

okosarok 2022.jpg

Szorgos negyedikeseink segítségével helyére került az a facsemete, melyet tanévnyitó szentmisénken Serfőző Levente atya ajándékozott közösségünknek. Gondozni, óvni fogjuk és figyelemmel kísérjük növekedését.

tanevnyito fa 2022.jpg

Az iskolakert eddig is sok élményt adott felnőttnek, gyereknek egyaránt, de ebben a tanévben újabb kalandok helyszínéül szolgál majd. Hónapról hónapra témanapokon bővíthetik tudásukat, játéktárukat alsós diákjaink.
Szent Mihály havában, a programsorozat első állomásaként népi játékok, kézműveskedés, népdaltanulás és finom csemege (almáskalács) várja az osztályokat. Ebben a hónapban a harmadik osztályt tanító pedagógusok, Ági néni és Timi néni az alma, a dió, az ősz és a hónap jeles napjai köré építették a foglalkozást.
Már izgatottan várjuk az októberi témanapot is!

Ismét sikerült bebizonyítanunk, hogy méltóak vagyunk az Ökoiskola címre.
Iskolánk első helyezett lett a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft tavaszi papírgyűjtési versenyén, valamint elnyertük a 2022. évi Fenntarthatósági Témahét pályázatán a Csongrád-Csanád megye legaktívabb iskolája címet.

legaktivabb 2022.jpg

Madarak és fák projektverseny

A hatodik évfolyamról 3 négy fős csapat nevezett  a HEBE Madarak és fák országos levelező projektversenyre.
A 6.a osztályból:
1. Hajdú Nóra, Hegedűs Alexandra, Nagy Emma, Pintér Dóra
2. Bálint Máté, Bata Noel, Farkas Nimród, Hegedűs Zétény
A 6.b osztályból:
3. Fábián Tamás, Hódi Kornél, Kotogán Brendon, Tandari Ákos
A gyerekek természetismereti és irodalmi feladatokon keresztül, valamint saját tapasztalatokat is felhasználva örömmel merültek el a madarak és fák színpompás, érdekes világában.
A Föld napján projektmunkaként tujákat ültettek az iskolakertben. 
Szépen teljesítettek a versenyen: 70 csapatból a lányok a 14., míg a fiúk csapatai a 15. helyen végeztek.
Gratulálunk a csapatoknak!

madarak es fak 2022.jpg

Hírek a kertből

Az elmúlt napokban feladatokat és meglepetéseket is tartogatott a kert diákjainknak. Örömmel láttuk, hogy szedésre vár a nemrég elvetett retek. Természetesen a betakarítás után kóstolót is tartottunk.
A madárodú felől, mintha hangokat hallottunk volna, így kíváncsian emeltük le helyéről a kis házikót. Az volt ám a nagy öröm, amikor megpillantottuk a fészekben kuporgó fiókákat! Óvatosan visszahelyeztük az odút a diófára, ahol már türelmetlenül várakozott cinegemama, csőrében az eleséggel.
Időszerű volt, hogy veteményeinket tápoldattal is megöntözzük. Márki Anita növényorvos volt ebben segítségünkre.

Cseppet sem mindegy, hogy hova kerül!

A Föld napja alkalmából a Szent László Apródjainak Oktatásáért Alapítvány újabb eszközzel járult hozzá iskolánk környezettudatos nevelési programjához.
Az alapítvány egy évvel ezelőtt kupakgyűjtő szívet adományozott iskolánknak, ma pedig használtzsiradékgyűjtő-tartályt, melyet a Barmos György téren, a volt vízmű-épület mellett helyeztünk el. Az átadón Dr. Vághy Richárd, az alapítvány elnöke arra bíztatta, kérte tanulóinkat, hogy a Föld és a saját jövőjük érdekében gondolkodjanak, cselekedjenek felelősen. Az ő hozzáállásukon is múlik, hogy az utánuk jövő nemzedékeknek élhető lesz-e a Föld.
A gyűjtés módjáról hamarosan tájékoztatjuk a családokat és a lakosságot.
TEGYÜNK EGYÜTT A TISZTÁBB KÖRNYEZETÉRT! ÓVJUK MEG A FÖLDET!