Rímbe szedett természet

October 12, 2018

 

    A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje 2018. október 12-én kilencedik alkalommal rendezte meg a „Rímbe szedett természet” elnevezésű szavalóversenyét.
    Ahogy Németh Anikó, a Füvészkert igazgatója is megemlítette köszöntő beszédében, a rangos verseny már jóval felülmúlta kezdeti elképzeléseiket, hiszen évről évre nő a verseket szavalni szeretők száma. Idén is 4 kategóriában mérhették össze tehetségüket a versenyzők. Iskolánkat az 1-2. osztályos korosztályban Balogh Nóra képviselte, aki a 31 induló kisdiák között nagyon szépen szerepelt. A második kategóriában (3-4-5. osztályosok) szintén rekord számú résztvevő szavalt a természet sokszínűségéről, változásáról. Itt Szekeres Liza (4. a osztályos tanuló) az előkelő II. helyezést érte el Mentovics Éva: Őszi rekviem c. versével. A harmadik kategóriában (6-7-8. osztály) szintén szoros volt a verseny. A szakértő zsűrinek igazán nehéz dolga volt, hiszen ez a korosztály már olyan érett, kiforrott személyiségjegyeket is megcsillantott versmondása közben, ahol nagyon apró eltérések lehettek a bírálatok között. Bíró Dorka (6. b) és Harangozó Eszter (6. a) korukat meghazudtolva, mély átéléssel tárták fel verseikkel a természet szépségét, míg Tóth-Godó Benedek (7. osztály) bravúros előadását a zsűri különdíjjal is jutalmazta.
    Bízunk benne, hogy a természet és a versmondás ilyen összekapcsolása továbbra is inspirálja tanulóinkat arra, hogy a jövőben is részt vegyenek ezen a megmérettetésen.
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload

Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom