top of page

Állatok világnapja

Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napján, október 4.tartják az Állatok Világnapját. Ez a nap egész évre azt üzeni, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. A következőkben egy kis ízelítőt kaphatnak, hogyan emlékeztünk meg erről az ünnepről...


Állatok világnapja az 1.b osztályban Az állatok világnapját többféle módon igyekeztünk körüljárni első osztályos diákjainkkal. Egy napsütéses péntek délutánon kibicikliztünk a közeli Bandi tanyára. Itt sokféle, már ismert állatot közelebbről is szemügyre vehettünk. Láttunk kutyákat, macskákat, teheneket, tyúkokat,nyulakat és rengeteg kecskét is. Rajz órán színes ceruzáink segítségével papírra vetettük kedvenc állataink rajzát. Technika órán pedig faágak, levelek és különböző termések szolgáltatták az alapanyagot ahhoz, hogy egy-egy állat megelevenedjen az iskolaudvaron. Természetesen ezen a napon kedvenc plüss állatfiguráink sem maradhattak otthon, társaságukban még a tanulás is sokkal könnyebben és vidámabban telt.

Állatok világnapja a 2.b osztályban Az Állatok világnapja alkalmából meghívást kaptunk az egyik osztálytársunkhoz nyuszikat látogatni, simogatni. A kisnyulak látványa és puhasága elvarázsolta a gyerekeket és nagyon örültek ennek a délelőttnek.

Állatok világnapja a 3.b osztályban A 3.b osztály e jeles napon bebizonyította, hogy fölösleges nagyvárosba utazni ahhoz, hogy érdekes állatokkal találkozzunk. Egyik kis pajtásunk anyukája meghívott minket az otthonukba, ahol megismerkedhettünk Gyurikával, a beszélő papagájjal, láttuk hogyan vadássza le a gekkójuk a tücsköt, megtetettük salátával a teknőst, megcsodáltuk az akvárium összes halát és a hörcsög is bemutatkozhatott a kis gömbjével. Látogatásunk végét a Nagymami ízletes fánkja aranyozta be.












Állatok világnapja a 4.b osztályban Szeptember vége, október a kukoricatörés ideje, ugyanis mostanra már zörgősre száradt a kukoricaszár. Napjainkban ilyenkor a kukoricaföldeket kombájnok lepik el, ám hajdanán a gazdálkodók a termést még kézzel gyűjtötték be. A régi hagyományok az elmúlt hétvégén újraéledtek Bordány határában, ahol péntek délután lelkes 4.b osztályos csapatunk dolgozott.Örömünket fokozta, hogy a kirándulás alkalmából az osztály egyik kedvencével Borisszal is játszhattunk. Október 4-én pedig osztálytermünkben fogadhattuk osztálytársunk házőrzőjét, aki nagyon jól viselte az őt fogadó ujjongó szeretgetést.

Legutóbbi hírek
bottom of page