top of page

Tanévnyitó 2017/2018

A 2017. augusztus 31-én megtartott tanévnyitó szentmisénken hangzott el többek között a következő vers is a leendő elsősök és tanítóik tolmácsolásában.

Létay Lajos: Jó tanulást!

Kicsit elrabolt a rigó, csöppet elcsípett a darázs, elvitt belőle a patak, vonat, tenger, táborozás, s mire megcsörren a dió, volt-nincs már a vakáció!

Sajnálod-e? No, ne tagadd, én is sajnálom a nyarat, a madarat, hogy elrepült, a patakot, hogy elszaladt, de mit tehetnék, kis koma, ősz van, megnyílt az iskola.

S ugye nem is rossz ez! Megint együtt a sok jó barát, a rétről a sok labda mind ide a nagy udvarra szállt, s ahány kiránduló, halász, mind itt zsibong most, itt tanyáz.

S nézd a sok kis pislogó kicsit, a sok riadt madarat, micsoda izgalom nekik, e zsongó őszeleji nap, hogy ámuldoznak mindenen, mi oly ismert neked, s nekem.

Menj szépen, fogd meg a kezük, hogy bátran lépegessenek, vezesd őket, segíts nekik bejárni a titkos termeket, mutasd meg nekik a padot: Innen nyílnak a csillagok! Így indították útjára a 2017/2018-as tanévet, melyhez ezúton is kívánunk mindenkinek jó egészséget, kitartó munkát a nyárihoz hasonló, töretlen jókedvet.



Legutóbbi hírek
bottom of page