top of page

Roller


Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy a Szent László Apródjainak Oktatásáért Alapítvány elérte első kitűzött célját. Beszereztünk iskolánk diákjai részére 23 db rollert, mellyel a gyerekekek könnyedén kijuthatnak az iskolakertbe, a Móradombi sportcsarnokba, az uszodába, vagy csak egy kis kiruccanásra a város szélére. Az ötlet már régóta foglalkoztatott bennünket, hogy hogyan segíthetnénk azon szülőknek, akik gyermekei Zákányszékről, Domaszékről, Ásotthalomról, vagy külterületről járnak az iskolába, de kerékpárral a távolság miatt nem tudnak átjönni, az autóba sem fér be a bicikli, de az osztály kerékpárral menne valahova. Milyen jó lenne, ha tudnánk nekik kölcsönadni. A segítségetekkel az ötlet megvalósult! Ezúton szeretnénk megköszönni nektek szülőknek az anyagi támogatást, hogy ilyen gyorsan meglett a fedezet a rollerekre. Továbbá hálásan köszönjük Mórahalom Város Önkormányzatának, Nógrádi Zoltán polgármester úrnak, hogy jelentős támogatásukkal ők is hozzájárultak, hogy egyszerre akár egy osztálynyi gyerek is tudjon rollerrel közlekedni.
Tegnap dr. Vághy Richárd elnök úr ünnepélyes keretek között átadta a járműveket a gyerekeknek, és felhívta a figyelmet az óvatos, és körültekintő közlekedésre is. A gyerekek pedig boldogan köröztek egyet az első próbaúton, az udvaron.

"Nyitnyikék, nyitnyikék!"


Ilyenkor tavasszal hallhatjuk a széncinege gyönyörű énekét. A kertészkedés gyógyítja a lelket, egy nagyszerű testmozgás, ami kitartásra és felelősségre nevel. Ez egy közös tevékenység is, ami egyszerű és szép. Az iskolaotthonos oktatásnak köszönhetően iskolánk alsós diákjainak lehetőségük van heti szinten tevékenykedni az iskolakertben, de a felsősök is gyakran kilátogatnak ide. A tavaszi vetetgetéshez szükséges magokat, fátyolfóliát alapítványunk támogatásával szerezték be. A saláta palántát pedig Kószó Emma mamája ajánlotta fel, ezúton is szeretnénk Neki megköszönni. Az első osztályosok répát, a másodikosok hagymát, a harmadikosok borsót, az ötödikesek retket vetettek, a negyedikesek elültették a felajánlott tápkockás salátát. A Fenntarthatósági Témahéten minden alsós osztály kilátogatott a kertbe, és együtt tanulmányozták a növények növekedését. Képekben mutatjuk a nagy változást. 

A kupakgyűjtő szívnek megtaláltuk a végleges helyét az iskola udvarán. Kiürítettük és rögzítettük. Az első napon 22 kg kupakot gyűjtöttek össze a gyerekek! Gratulálunk az eredményes munkához! Sokan kérdezték, hogy milyen kupakok mehetnek a szívbe. Összegyűjtöttük, és lefotóztuk. A kupakok tiszták, szennyeződésektől mentesek legyenek, és ne maradjon rajta papír, vagy árcimke.
Gyűjtésre fel! 🙂

Óvjuk a Földet!


Alapítványunk a Föld napján kupakgyűjtő szívet adott át iskolánk közösségének. A jelenlévők érdeklődve hallgatták dr Vághy Richárd elnök úr szavait, aki ösztönözte a diákokat a kupakgyűjtésre, mellyel nem csak a Földet óvják, hanem beteg kis társaikat is támogathatják, hiszen jónak lenni jó. A gyűjtésből befolyt összeg most a REMÉNYSUGÁR A DÉL-ALFÖLDI HEMATOLÓGIAI ÉS ONKOLÓGIAI GYERMEKBETEGEKÉRT ALAPÍTVÁNY javára lesz.
Az átadó végén a gyerekek azonnal birtokba vették a gyűjtőszívet és szinte telitöltötték az otthonról hozott kupakokkal.
Szeretnénk megköszönni a kivitelezőnek, Váradi Norbertnek a gyors és precíz munkáját, támogatását.
Kérjük, aki teheti, segítse jótékony kezdeményezésünket és hozza el iskolánkhoz az otthon összegyűlt műanyag kupakokat. Sok kicsi sokra megy!

bottom of page