top of page

Sakk Diákolimpia


2022. február 19-én szombaton rendezték meg Szegeden, a Petőfi-telepi Művelődési Házban, a Csongrád-Csanád Megyei Egyéni Sakk Diákolimpiát. A versenyen 8 településről 115 versenyző vett részt. Szeged után Mórahalomról indultak a legtöbben, összesen 14 sakkozó képviselte iskolánkat a megmérettetésen.

Bár az első diákolimpiai szereplésünkön az elsődleges cél a tapasztalatgyűjtés volt, a versenyt rangos helyezésekkel zártuk.

Az I. korcsoportos fiúk mezőnyében Gál Nimród (2.o.) a verseny végére lendült bele, javuló játéka és a 9. helyezése is nagyon dicséretes.

A legnagyobb létszámban a II. korcsoportos (2012-2013-as születésűek) lányoknál szerepeltünk. Oláh Kitti (3.o.) 2., míg Vas Andrea (4.o.) 3. helyezést ért el, ezzel mindketten bejutottak az országos döntőbe! Nagyon szépen küzdöttek a többiek is! Oklevelet kapott a 4. helyezett Bálint Sára (2.o.) és az 5. helyezett Varga Dóra (2.o.). További helyezéseink 8. Dobó Krisztina (4.o.) , 9. Márton Janka (2.o.) és 10. Borsodi Luca (2.o.). Az áprilisi csapatversenyre nézve is biztató, hogy sok ügyes kislányunk van!

A 2011-ben, vagy korábban született gyerekeknél külön kategóriában szerepeltek az értékszámos versenyzők. Nálunk mindenki az amatőr (értékszám-nélküli) kategóriában szerepelt.

A III. korcsoportos fiúknál (2010-2011-es születésűek) László Máté 16., Tóth-Vass Barabás 19., Ábrahám Bence 20., Szempék Nikolasz 21. helyen végzett(mindannyian 4.o.). A fiúk kicsit el voltak keseredve, pedig az erős mezőnyben mindenkinek sikerült legalább két játszmát nyernie az első megyei versenyén.

Markó Sára (III. korcsoportos lány), iskolánk egyik legerősebb játékosa sokáig harcban volt a dobogóért. A verseny végére egy kis hullámvölgybe került, de 4. helyezése és küzdeni tudása így is nagyon dicséretes.

A IV. korcsoportos fiúknál (2008-2009) Szűcs Endre (7.o.) kezdetben nagyon gyorsan lépett, de a verseny végére feljavult a játéka és okleveles, 5. helyezést ért el.


Szívből gratulálunk mindenkinek a remek szerepléshez!


Comments


Legutóbbi hírek
bottom of page