top of page

Leendő elsős tanítónénik

A játék. Az különös. Gömbölyű és gyönyörű, Csodaszép és csodajó, Nyitható és csukható, Gomb és gömb és gyöngy, gyűrű. Bűvös kulcs és gyertya lángja, Színes árnyék, ördöglámpa.”

(Kosztolányi Dezső)

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

Mivel a mostani helyzet miatt nem tarthattuk meg harmadik FÉSZEK-RAKÓ programunkat, ezúton szeretnénk bemutatni a leendő elsős tanítónéniket.



Fődiné Oláh Zsanett és Vas Brezóvszki Tímea


Három éve tanítunk együtt. Zsani néni 11, Timi néni több mint 25 éve van a tanítói pályán. Mindketten egy célért dolgozunk nap, mint nap, hogy a ránk bízott gyerekek – akik majd 4 év múlva kirepülnek a kezeink alól – életrevaló, stabil felnőtté váljanak.

Fontosnak tartjuk a tanítás mellett a gyermekek érzelmi intelligenciájának fejlesztését is, amit mindketten a magunk módján teszünk.

Timi néni a népi hagyományaink, a népszokásaink és a néptánc tiszteletét és szeretetét adja tovább a gyermekeknek, a magyar, ének és a rajz tantárgyak tanítása mellett.

Zsani néni a matematika, környezetismeret és a testnevelés világát színesíti rendszeres idegrendszerfejlesztő tornával, jelen idejű stresszoldásokkal, különböző mozgásokkal, játékokkal, amelyek nemcsak az agyműködésre, de a lelkünkre is jótékony hatással vannak.

Mindkettőnk elve, hogy játékok segítségével tanítsunk és játszva tanuljunk.

Szeretettel várunk:

Timi néni és Zsani néni


Lung Julianna és Paska Tamásné


Julika néni 31 és Szilvi néni 15 évvel ezelőtt választotta a gyermekek oktatását. Mi 4 éve dolgozunk együtt iskolaotthonos formában, ez a módszer nagyon közel áll hozzánk Az első perctől kezdve megtaláltuk egymással a közös hangot, tudunk alkalmazkodni egymáshoz és jól kiegészítjük egymást. Hasonlóan gondolkodunk az oktatás és nevelés terén.

Julika néni az írás, olvasás tudományába vezeti be a gyerekeket és a környezetismeret, rajz-technika varázslatos világát mutatja be nekik. Szilvi néni segít eligazodni a matematika, a logika terén. Alaposan átmozgat és fejleszt testnevelés órákon és rengeteget énekel, még ha éppen nincs is énekórája.

Mindketten dolgoztunk valamennyit óvodában. Ezért is tekintjük kiemelt feladatunknak, hogy minél zökkenőmentesebbé tegyük az óvodából iskolába történő átmenetet, hogy ne törésnek, hanem egy nagy kalandnak érezzék a gyerekek ezt a váltást.

Mindennapi feladatunk, hogy kíváncsivá tegyük a gyermekeket az új kihívásokra és szeretnénk, ha szívesen járnának az iskolába. Sok játékos feladattal, énekkel és mozgással motiváljuk a gyerekeket. Minden első osztály indítását szakmai kihívásnak tekintjük. Szívvel-lélekkel azon dolgozunk, hogy minél több pozitív élmény érje kis diákjainkat és bizalommal forduljanak felénk.


Várunk szeretettel:

Julika néni és Szilvi néni

Legutóbbi hírek
bottom of page