top of page

Továbbra is ÉlménykertÉszkedünk


Két héttel a vetegetés után Márki Anita ellátogatott az iskolába, hogy megnézze, hogyan alakulnak a gyerekek paradicsom és petrezselyem ültetvényei. A gyerekek izgatottan mutatták meg a tojás tálcákat, hiszen volt akinek kibújtak a növényei, volt akinek nem. A növényorvos elmondta, hogy ez azért van, mert aki bátrabban öntözte, annak bizony szépen fejlődésnek indult a palántája. A többi gyermeket is biztatta Anita, hogy ha továbbra is gondozzák, bőségesen öntözik tálcájukat, nekik is lesz palántájuk.

A 3. osztályban még szaktanácsot is kértek a növényorvostól. Az egyik kisdiák aggódott, hogy az ő gyönyörű veteményesének földjén fehér folt látható. A szakértő megnyugtatta kis kertészünket, hogy az nem gombabetegség. Javasolta, hogy továbbra is nevelgesse ilyen lelkiismeretesen a palántáit.

Mára minden gyereknek kibújtak a növényei, ezért ezen a héten hazakerülnek a palánták. Nagy feladat vár még a gyerekekre, hiszen a palántákat át kell ültetni nagyobb cserépbe, balkonba. Bízunk benne, hogy továbbra is szorgoskodnak a kis ÉlménykertÉszeink, és a nyár végére csemegézhetnek a saját nevelésű koktélparadicsomból is.

Comments


Legutóbbi hírek
bottom of page