top of page

Szent királyok nyomában jártunk


Negyven kisiskolást kísértünk el egy ezer éves időutazásra, mely során szent királyaink, királynéink korát és történetét ismerhették meg. Példaképekként állítottuk eléjük Árpádházi szentjeinket, de igyekeztünk hétköznapjaikba is belekukkantani egy-egy játék vagy kézműves foglalkozás során.

Készítettünk pajzsot és óriásplakátot, kutattunk elrejtőzött lángnyelvek és mesében elbújt információk után, kipróbáltuk egy érzékenyítő játékon keresztül a fogyatékkal élők mindennapjait, énekeltünk és táncoltunk korabeli gyerekjátékokat, színeztünk rózsaablakot. Nagy sikere volt a lányok körében a hímzésnek, a fiúk pedig lelkesen készítették lovagi sisakjaikat, amiket a szerdai lovagi napon fel is ölthettek magukra. A hét közepén várat építettünk, ahová egy középkori ünnepre hívtuk őket: a lovagi tornát óriási élősakk-figurákként éltük át, a szentek történetét egy mozgalmas és kalandos mese hozta el közénk, majd a közös tánc és lakoma zárta a lovagkori látogatásunkat.

Kirándulni Ópusztaszerre mentünk, ahol a Csillagösvény labirintusaiban és szabadtéri játékaival órákon keresztül önfeledten játszott kicsi és nagy.

Köszönjük Gábor bácsinak és a pedagógusoknak a szervezést, Kopasz István atyának a reggeli imákat! 🙂

Comments


Legutóbbi hírek
bottom of page