top of page

Szent Gellért Ifjúsági Találkozón jártunk

Nyolcadikosaink közül nyolcan vettek részt hitoktatóik kíséretében október 2-án az egyházmegye Szent Ge

llért Ifjúsági Találkozóján, amit már 45. alkalommal rendeztek meg, ezúttal a szeged-alsóvárosi ferences templomban és a Karolina Általános Iskola és Gimnáziumban.


Az idei találkozó témája a küldetés volt, amihez a mintegy kétszáz fiatal előbb három huszonéves tanúságtételén, majd kiscsoportos foglalkozásokon keresztül kerülhetett közelebb. A három előadó arról beszélt nekik, mennyire sokat jelentett számukra egy megtartó közösség, illetve hogyan változott meg az életük egy-egy Jézussal való találkozástól.

„Küldetésed van! Éled?” Erre a kérdésre a résztvevők a saját válaszukat is megkereshették a 8-10 fős csoportokban, ahol játékos formában osztották meg gondolataikat a tanúságtételekről, illetve tekintettek rá önmagukra.

Délután jó hangulatú zenés-táncos flashmob következett, majd mindenki készített egy kirakós-darabot, amin azon saját erősségét tüntette fel egy rajzzal és egy szóval, amivel a közösségét segíteni tudja. Ezeket a kirakós-darabokat a találkozót záró szentmise felajánlási imájában magasba emelték, hogy megmutassák, milyen sokfélék ők maguk és mennyiféleképpen lehet megélni küldetésüket Jézussal.

A szentmisét Amanso Brendan kisteleki káplán mutatta be, aki azzal bátorította a fiatalokat: Isten előtt nem az a fontos, mennyire bűnösök vagyunk, hanem hogy Ő a tökéletlenségünk ellenére is szeret bennünket, s így is meghív mindnyájunkat egy életre szóló küldetésre.


Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegyeコメント


Legutóbbi hírek
bottom of page