top of page

Szép siker a Bálint Sándor Emlékversenyen


Korosztályában első helyet ért el 8. osztályos csapatunk (Márton Krisztina, Varga Nóra, Varga Sára) a Napsugaras Tájház által szervezett Bálint Sándor emlékversenyen.

Az egyházmegyei szintű, nagy számú résztvevővel lezajlott kétfordulós vetélkedésen a két mórahalmi általános iskolából összesen 14 diák vett részt. Az 5-6. osztályosok között induló négy csapat nem jutott fel a dobogóra, de részvételükért ők is megérdemlik a dicséretet.

Az első fordulóban saját gyűjtőmunkán alapuló gondolattérképet készítetek, a másodikban szegedi városjátékban vettek részt, ahol izgalmas feladatokon keresztül ismerkedtek meg Bálint Sándor munkásságával, életével. Titkos üzenet a könyvtárban, kézírás böngészése a múzeumban, QR-kódok az utcákon, tarhonyakészítés az egyetemen, gyógykenőcs keverése a kolostorban és így tovább, míg a Napsugaras Tájházban a nap során összegyűjtött információkról számot nem adtak.

A két felsős korosztály és a középiskolások jutalmait Barna Gábor néprajz-professzor adta át. A legjobb három csapatot külön értékelték, de senki nem távozott üres kézzel (és üres hassal – köszönhetően a tájházban kisütött finom házi kalácsoknak).

Köszönet a csapatok előzetes munkájáért, felkészüléséért és a hosszú séták során tanúsított kitartásáért! Gratulálunk a 8. osztályosoknak és a további versengésre biztatjuk az 5-6. osztály tanulóit!

Felkészítő tanár: Márton Gábor

Commentaires


Legutóbbi hírek
bottom of page