top of page

Sakk Diákolimpia döntő


Április 2-án szombaton iskolánk adott otthont a Csongrád-Csanád Megyei Sakk Csapat Diákolimpia döntőjének. A három, illetve négy főből álló csapatok versenyén 104 tanuló vett részt.

Szakköröseink lelkesen készültek a megmérettetésre. A versenyre a válogató házibajnokságunk eredményei alapján állítottuk össze csapatainkat.

A Szűcs Endre (7.a), Dobó József (7.a), Gál Nimród (2.o.) és Nagy Dominik (4.o.) összeállítású csapat a felsős fiúk mezőnyében az ötödik helyen végzett. Nimród második osztályosként is csapatunk legjobb pontszerzője volt. Endrének az első táblán a legerősebb ellenfelekkel kellett játszania. Józsi és Dominik nemrég csatlakozott a délutáni sakkfoglalkozásokhoz, dicséretes, hogy vállalták a játékot és szépen küzdöttek.

A Fábián Lolita (5.o.), Mészáros Noémi (5.o.), Dobó Krisztina (4.o.) összeállítású felsős lánycsapatunk meglepetésre az utolsó fordulóig harcban volt az országos döntőbe jutást jelentő bajnoki címért, végül ezüstérmesek lettünk a szegedi Gedói Általános Iskola mögött. Dicséret illeti Lolitát és Noémit, akik első versenyükön szerepeltek. Kiemelkedő eredményt ért el Dobó Krisztina, aki a harmadik táblán az összes mérkőzését megnyerte!

Az alsós fiúk mezőnyében a Szempék Nikolas, László Máté, Tóth-Vass Barabás, Bálint Bálint összeállítású 4. osztályos csapatunk, sok szép győzelmet elérve, az 5. helyen végzett.

Az alsós lányok mezőnyében három csapattal is elindultunk! Az országos bajnoki címre is esélyes szegedi Tisza-parti Általános Iskola mögött a második helyet szereztük meg a Markó Sára (4.o.), Oláh Kitti (3.o.), Vas Andrea (4.o.) alkotta triónkkal. Sára a csapatkapitányunk, és az országos egyéni döntőre készülő Andrea is eredményesen játszott. Kiemelkedően teljesített Kitti, aki az összes mérkőzését megnyerte, még a tavalyi országos második helyezett ellenfele sem tudta megállítani.

Sakkozni általában a fiúk szeretnek jobban, de iskolánkban nagy örömünkre a lányok is nagyon kedvelik a királyi játékot. A másodikosokból álló „B” és „C” csapatunk is elindult és megmutatta oroszlánkörmeit. A Varga Dóra, Bálint Sára és Márton Janka összetételű csapat harmadik, a Borsodi Luca, Széll Odett, Balogh Elena alkotta trió negyedik helyezést ért el, itt is sikerült mindenkinek játszmát nyernie!

Gratulálunk az eredményekhez, és külön köszönet lelkes oktatónknak, Mikó Valérnak!

Sakkozóink következő megmérettetése a Négy Évszak Országos Ifjúsági Sakkversenyen lesz Kecskeméten.


コメント


Legutóbbi hírek
bottom of page