top of page

Imaösvényen húsvét felé


A nagyhét nemcsak a tanulásról, hanem a lelki készületről is szólt iskolánkban. A felső tagozatosoknak tartott nagyböjti lelkinapon változatos módokon közeledhettek Istenhez és a húsvéthoz diákjaink.

Először az osztálytermeikben előzetesen elrejtett értékeket, jó tulajdonságokat keresték meg és beszélgettek ezekről osztályfőnökeik vezetésével, majd három állomást végigjárva jutottak el a templomba egy szentségimádásra. Az egyik megállón az osztálytársaikban észrevett pozitívumokat fogalmazták meg írásban egymásnak, másutt egy ima olvasása közben bennük felmerült képeket igyekeztek gyurmából megformázni, illetve hálát adtak Istennek mindenért, ami csak eszükbe jutott. Utóbbi köszönetlistához alsó tagozatosaink is csatlakoztak, akik korábban szintén leírták, lerajzolták, miért is tudnak hálát adni.

A templomban rövid szentségimádáson a kísértések ellen kértük az Oltáriszentségben köztünk lévő Jézus segítségét, hogy így megerősödve készülhessünk fel a szent három napra és a feltámadás ünnepére.


Comments


Legutóbbi hírek
bottom of page