top of page

Harmadik hely az egyházmegyei hittanversenyen


Szoros versenyben és erős mezőnyben harmadik helyezést ért el az egyházmegyei hittanverseny 7-8. osztályosai között iskolánk csapata: Márton Krisztina, Varga Nóra és Varga Sára (felkészítő tanáruk: Márton Gábor).


A boldoggá avatás előtt álló nagy néprajztudós és hitvalló pedagógus, Bálint Sándor emlékét őrző versenyt első alkalommal rendezték meg a Szeged-Csanádi Egyházmegyében. A három fordulóból álló megmérettetés során a versenyzőknek először egy bemutatót kellett készíteniük Bálint Sándor életéről egy szabadon választott szempont alapján, amit saját kutatás alapján ki kellett egészíteniük két helyi, mórahalmi hagyomány bemutatásával. Ezután a digitális oktatás idejére esett második fordulóban egy szerteágazó (életrajztól néphagyományokig, boldoggá avatástól a szögedi nyelvjárásig rengeteg részterületet érintő) online szabadulószoba feladatait kellett minél gyorsabban teljesíteniük.

A harmadik, döntő alkalomra korosztályonként a legjobb hat eredményt elérő csapatot hívták be (az összesen több mint 50 induló közül) a szeged-alsóvárosi ferences rendházba, ahol a csapatoknak az általuk készített bemutatót kellett előadni a zsűri előtt. A versenyhez - amit Bálint Sándor halálának napján, május 10-én rendeztek - ünnepi megemlékezés is kapcsolódott. A nagy néprajztudós Mátyás téri szobránál tartott koszorúzás előtt Gyulay Endre nyugalmazott püspök tartott személyes élményekkel teli köszöntőt.

A szép eredményt elérő "Isten 3 báránya" nevű csapat sikeréhez és szorgalmas felkészüléséhez szeretettel gratulálunk!

Comments


Legutóbbi hírek
bottom of page