top of page

Egyházmegyei sakkversenyt szerveztünk


Szent II. János Pál példamutató élete során a sakkfeladványok szerzésével is maradandót alkotott. A szeretet pápájának emlékére megrendezett versenyen 6 iskola 41 tanulója vett részt.

A lányok és a fiúk három korcsoportban versenyeztek. A legfiatalabbak mezőnyében Apró Fanni második, míg Ábrahám-Furus Lara harmadik helyezést ért el. A fiúknál Gál Nimród második, míg Bíró Zente harmadik lett. A második korcsoportos lányoknál a 2012-2013-as születésűek mezőnyében 1. Dobó Krisztina, 2. Varga Dóra 3. Oláh Kitti. Ebben a korcsoportban a fiúknál Godó Tibor bronzérmet szerzett. A 2011-ben, vagy korábban született lányoknál 1. Markó Sára, 3. Tandari Aliz. A legidősebb fiúk mezőnyében Tóth-Vass Barabás szerepelt a legjobban iskolánk tanulói közül.

Dicséretet érdemel Koncz Edina, Majzik Noel és Bogdán Bertalan is, akik kitartóan küzdöttek első sakkversenyükön.

A Wojtyla Kupa idei nyertese Markó Sára lett, aki az összesített mezőnyben a gimnazista fiúkat is maga mögé utasítva végzett az élen.

Terveink szerint jövőre is megrendezzük a lengyel-magyar barátságot is erősítő rendezvényt. Köszönjük a Szegedi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat támogatását és Mikó Valér versenyszervező munkáját.

Comments


Legutóbbi hírek
bottom of page