top of page

A nyelvÉSZet követei

A Bendegúz Akadémia idén is megrendezte hagyományos nyelvÉSZ versenyét. Az első fordulót minden résztvevő a saját iskolájában írta még decemberben. Ennek eredménye alapján iskolánkból három tanuló jutott tovább a megyei fordulóba.

Ezt a fordulót január 26-án a szegedi Arany János Általános Iskolában rendezték, ám nem volt eredményhirdetés, minden feladatlapot az akadémia központjában javítottak. A helyesírási, nyelvhelyességi, nyelvészeti és kreatív feladatokat is tartalmazó tesztlap megoldása alapján az 5. osztályos Kószó Zorka 23., a hatodikos László Máté 5., Mészáros Noémi 7. o. tanuló pedig 13. helyezést ért el a megyében.

2024. február 14-én a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola rendezte a „Szép Magyar Beszéd” verseny tankerületi fordulóját.

Első körben egy-egy szabadon választott (irodalmi vagy igényes köznyelvi jellegű) szöveget kellett felolvasnia minden résztvevőnek. Ezt követően rövid felkészülés után a helyszínen kapott kötelező részletet mutatta be mindenki. A 3 fős zsűri pontozta többek között a tanulók szövegértését, szöveghűségét, hangsúlyozását, természetességét. Ezen a megmérettetésen iskolánkat a 7. osztályos Vass Boglárka képviselte.

Minden versenyzőnknek gratulálunk, büszkék vagyunk rájuk!Comentarios


Legutóbbi hírek
bottom of page