Népek tavasza

May 8, 2020

      Még kora tavasszal hirdette meg a HEBE Kft. az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeivel kapcsolatos országos csapatversenyét. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a megoldásokat online is vissza lehetett küldeni. 

 


     Két lelkes hetedikes csapatunk sem rettent vissza a munkától és a megkezdett feladatlapot online folytatták. A kérdések között szerepelt forráselemzés, térképes feladat, igaz/hamis, személyek felismerése adatokból. Minden versenyzőnek készítenie kellett egy képeslapot, melyet Petőfi „küldhetett volna” a csatatérről feleségének. Volt egy projektfeladat is, melyben a csapatok a Nemzeti Kaszinóba látogatáskor „kihallgathatták” Széchenyi és Kossuth beszélgetését programjukról.


     A jól végzett munka meghozta gyümölcsét: a Borbás Flóra – Csáki Kitti – Hajagos Flóra – Harangozó Eszter négyes 10. helyen végzett, a Bíró Dorka – Börcsök Borostyán – Kiszel Nadin hármas pedig a második helyezést szerezte meg a 7-12. évfolyamosok mezőnyében. Mindkét csapatnak gratulálunk! Büszkék vagyunk rájuk! 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload

Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom