top of page

November – anyanyelvünk hónapja


2011 óta november 13-án emlékezünk meg a magyar nyelv napjáról. Iskolánk tanulói nemcsak a nyelvtanórákon, hanem versenyeken is megünnepelték ezt a napot.

November 8-án rendezték meg több szegedi helyszínen a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulóját. Diákjaink a Szegedi Orczy István Általános Iskolában mérkőztek meg a többi csapattal. 60 perc állt a versenyzők rendelkezésére. A 4 fős csapatoknak 13 feleletválasztós és egy kidolgozandó feladattal kellett megbirkózniuk ez idő alatt. Voltak helyesírással kapcsolatos kérdések és irodalmi tudást igénylő feladványok, nyelvi játékok is. A negyedikes Halfiúk csapata (Bata Noel, Bálint Máté, Haumann Rudolf és Koncz Máté) a 13. helyet, a Hallányok (Gercsó Anna, Hajdú Lara, Nagy Emma és Pintér Dóra) a 19. helyet, a B-KÁK csapata (Berta Flóra, Fábián Tamás, Márton Julianna és Soór Benedek) pedig a 31. helyet szerezte meg. A hetedikes Rózsaszín párducok (Bíró Dorka, Börcsök Borostyán, Kiszel Nadin és Makra Noémi) 20. helyezést értek el, a nyolcadikos NyelvtanoSOKK csapat tagjai (Márton Eszter, Pörneki Anna, Pulai Laura, Tóth-Godó Benedek) 13. helyen végeztek. Mindannyian derekasan helytálltak az erős és népes mezőnyben, büszkék lehetünk rájuk!

November 21-én Szentesre hívtak bennünket a Szórakoztató Szórakosgató Anyanyelvi Csapatversenyre. Itt kétfős csapatokkal nevezhettek a felsősök, és az utolsó feladat megoldásához QR-kód olvasására alkalmas mobiltelefonra volt szükségük. A szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda a versenyen játékos feladatokkal, az eredményhirdetés előtt pedig kürtőskaláccsal várt bennünket. A hatodikosok közül Ágoston Nilla – Németh Mirella, Borsodi Léda – Vass Réka, a 7-8. évfolyamból Borbás Flóra – Csáki Kitti, Börcsök Borostyán – Tóth-Godó Benedek képviselte iskolánkat. Borostyán és Benedek párosa harmadik helyezést ért el, a többiek a középmezőnyben végeztek. Mindenkinek gratulálunk, jövőre várjuk a folytatást!

Legutóbbi hírek
bottom of page