Wartburg vára Szent Erzsébet korában

November 22, 2019

Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan, iskolánkban az idei tanévben is sor került rajzverseny megrendezésére, amely most a „Wartburg vára Szent Erzsébet korában” címet kapta.
A pályázatot Egyházmegyénk katolikus iskolái körében hirdettük meg, melynek célja, hogy Szent Erzsébet élete és példaadása kerüljön közel a gyermekekhez, és az alkotásokban megjelenő csodálatos gyermeki látásmód minden szemlélőhöz vigye közelebb a világban ismert és kedvelt magyar szent királylány lényét. 
Közel 210 pályamű érkezett és került kiállításra az iskola újonnan épült szárnyának aulájában. A zsűrizésre a szeged-tápéi művész házaspárt Barkos Bea tűzzománc művészt és Simon Miklós festőművészt kértük fel. A gyönyörű és igényesen kivitelezett gyerekmunkák közül igen nehéz volt rangsorolni és díjakat kiosztani, hiszen az összes beérkezett munka értékes és szép. A díjak átadására november 18-án került sor, amelyen Barkos Bea, aki a szegedi Piarista Gimnázium rajztanára is, értékelte a rajzokat, festményeket. A díjátadó ünnepélyességét fokozta a tanári karból álló énekkar két szép lélekemelő éneke. 
A kiállított alkotások még néhány hétig díszítik iskolánk auláját, ösztönözve diákjainkat szép rajzok készítésére. 
Gratulálunk minden alkotó gyermeknek és a felkészítő pedagógusoknak!

 

További képek <itt>

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload

Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom