Töprengő

April 25, 2019

 

„ Ha egy új elmélet nem egy gyermekek számára is jól érthető, konkrét képből indul ki, akkor valószínűleg semmit sem ér.”- mondta Albert Einstein fizikus. 
Ezekre a gondolatokra alapozva pattant ki Enginé Ábrahám Katalin és Oláh Zsanett tanító nénik fejéből az ötlet, hogy egy olyan játékos, kísérletezős délutánt tartsanak a gyerekeknek, ahol különböző természetes, és nem természetes anyagok felhasználásával, egyszerű és mégis látványos kísérleteket tudnak csinálni. Miáltal a megtapasztalás útján egyfajta gyakorlati tudást sajátítanak el a gyerekek, és szinte játszva, könnyedén tanulnak meg matematikai, környezetismereti, fizikai és kémiai tananyagot, könyvek és munkafüzetek segítsége nélkül. A 3. és 4. osztályosoknak meghirdettet délutánt, Varjúné Urbaniczki Edit tanárnő hetedikes tanulóink bevonásával kezdte meg. Egy picit komolyabb „tüzes” kísérletek bemutatásával indult a kísérletezés, ami tökéletes motivációnak bizonyult a délután folytatására, amit a későbbiekben már csapatokra osztva folytathattak a gyerekek. 
Hihetetlen élménnyel, és természetesen újabb tudással térhettek haza tanulóink, és Zsombóról valamint Pusztamérgesről érkezett vendégeink. 
Jövőre innen folytatjuk!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload

Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom