Pénz7

March 7, 2019

Iskolánkban a Pénz7 rendezvénysorozat ebben a tanévünkben is az iskolai tanrendbe illesztve valósult meg. A témahét fő célja a fiatalok pénzügyi és vállalkozói tudatosságának fejlesztése, a pénzügyi kultúra játékos, élmény alapú megismertetése, és főként a gyakorlati tudás elmélyítése.
A programra országszerte nagy érdeklődés mutatkozik: idén már több mint 1200 iskola több mint 200 ezer diákja mintegy 14 ezer rendhagyó tanóra keretében vesz részt a témahéten, és a mi iskolánkban is igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni rá.
 Valóban, ezeken az órákon ülve a 4.a, 6.b és 7osztályokban,  magam is meggyőződhettem róla, hogy  Varjuné Urbaniczki Edit tanárnő az egyes korosztályok sajátosságait figyelembe véve, milyen látványosan és élményszerűen tudta átadni  ezeket az ismereteket. Az idei témahét „Okosan a befektetésekről” témája a matematika órákon megismerhető gondolkodásmódhoz és számítási módszerekhez szintén jól illeszkedik. Ám ezeken a foglalkozásokon egyáltalán nem volt „tanulás íze”az ismeretszerzésnek. A 4.a osztályban egy állatmese segítette a lényeg megragadását, és a felsős osztályokban is főként csoportmunkában tevékenykedve, egy-egy szituációs helyzetben gondolkodva végeztek számításokat, fejthették ki gondolataikat, döntéseiket a tanulók. Az órák megtekintése után magam is elgondolkodtam arról, hogyan tudnék ésszerűbben gazdálkodni, okosabb pénzügyi megoldásokat keresni. Óriási hiányt pótolnak ezek a foglalkozások, ezért eldöntöttük, hogy amikor csak tehetjük becsempésszük őket a tanórákba.

 

 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload

Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom