Filmfesztiválon voltunk

January 22, 2019

 

 

 

 

 

 

 

2019.01.18-án Mórahalmon az Aranyszöm Rendezvényházban hatodik és hetedik osztályos tanítványaink lehetőséget kaptak rá, hogy részt vegyenek a Máskép elnevezésű filmfesztivál megnyitóján.
A mórahalmi Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület egy határon átívelő pályázat keretében, a vajdasági  Ludaspuszta Térségi Társulással karöltve, dokumentumfilmek készítésével kívánta felhívni a figyelmet a kulturális örökségvédelem fontosságára. Összesen 12 dokumentumfilm készült el, amelyek magyarországi és vajdasági oldalon is öt-öt civil szervezetet, hagyományőrző közösséget mutatnak be a filmes eszköztár segítségével.
Az ünnepélyes megnyitó után tanítványaink „ A Homokhátság búcsúja - Szent István kenyere búcsú Mórahalmon” c. dokumentumfilmet nézhették  meg, és ismerkedhettek meg egy zarándoklat történetével.  A gyerekeket a filmek által szerették volna ösztönözni arra, hogy felnőve tevékenykedjenek a közösségükért, és őrizzék kulturális örökségüket, melyet a családból, szüleiktől és nagyszüleiktől kapnak.
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload

Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom