top of page

Állatok világnapja - október 4.


„ A világnap délelőttjén ellátogattunk az egyik tanulónk otthonába, ahol nagy és még nagyobb nyuszikat simogathattunk, dajkálhattunk, etethettünk, itathattunk vagy éppen fogócskázhattunk velük. Az ebéd utáni testnevelés órán háztömb futás közben 3 perc után pont egy zárt legelőhöz ért a csapat. Itt először egy fekete kecske fejezte ki kíváncsiságát a gyerekek által szedett fűcsomó iránt, majd még két kecske és három birka is csatlakozott a kényeztetni vágyók sorába. A gyerekek nagyon örültek a kis kitérőnek, majd óra végén kellemes élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva szívesen visszafutottak az iskola öltözőjébe. Megígértették velem, hogy ha máskor is belefér a tanórába, akkor újra meglátogatjuk újdonsült barátainkat, akik közül egy-kettőt el is neveztünk. A pöttyös fülű kecske a Foltos, a „bőrcsimbókos” a Füli, és a kicsit erőszakos fekete a Lala nevet kapta.”

3.a osztály


„Október 4-e reggelét egy kis ráhangolódással kezdték a “Békák”. A napi kezdés és a reggeli ima után egy körbeszélgetést tartottunk, amiben mindenki kifejthette véleményét a nap fontosságáról. Ezek után útnak indultunk, elmentünk házi kecske barátainkat meglátogatni és megetetni. A kellemes séta után csoportokban plakátokat készítettünk Földünk állatvilágáról.”

3.b osztály

„A 4.b osztály kerékpárral ellátogatott az Aradi tanyára, ahol a gyerekek már az első percekben örök barátságot kötöttek az ellenállhatatlan Bodri kutyával. Láttak pávagalambokat,megismerkedtek egy gerlepárral és a tenyerükből etették a King galambokat . Voltak ott ezen kívül racka juhok, tyúkok, kakasok,és mesébe illő csíkos hátú malacok is. Kedvencük lett még Kikiriki, a kis gatyás törpekakas, aki mindenhova követte őket és vékony hangon kukorékolt, hogy ki-ki-ri-kí!”

4.b osztály

Legutóbbi hírek
bottom of page