top of page

Fecske- napok a Szent László Katolikus Általános Iskolában

A szünidő végéhez közeledve izgalmas készülődés vette kezdetét, mert iskolánk tanítói és tanárai szerették volna emlékezetessé tenni a kis nebulóknak az iskolába készülődés időszakát. Önfeledt játékokkal tűzdelt, vidám napok előzték meg a tanévkezdést. S, hogy ízelítőt kapjon mindenki, milyen jó kis szórakozásban volt része tanulóinknak, íme néhány beszámoló.


A kis Szitakötők kalandjai Vidám szerdai program várta a leendő elsősöket augusztus 29-én az iskolában. A picik izgatottan és kíváncsian várták a játékos foglalkozást. Amíg a gyerekek játszottak, a szülőkkel is lehetőség nyílt még pár szót váltani az iskolába indulás örömeiről és nehézségeiről. Közösen készített gyümölcssaláta, népi játékok, virágültetés színesítette az ismerkedős délelőttöt. Reméljük kellemes élményekkel gazdagodtak a szitakötő osztályjelű legkisebb tanulóink az iskolában. Köszönjük a szülők segítségét és támogatását!


A 3. b osztály Kisbékái A 3.b osztály 2018.08.29-én 8-tól 15 óráig tartotta a Fecskenapot. Érkezéskor minden tanuló megismerkedett az új kisfiúval, Ördög Norbikával, aki Domaszékről érkezett hozzánk. A gyerekek kezet fogtak vele és bemutatkoztak egymásnak, majd Zsani néni pár mondatban bemutatta az új osztálytársat. Elmondta, hogy minden ember más, fogadjuk el egymást, segítsünk neki, hogy minél előbb beilleszkedjen az osztályközösségünkbe, megismerje a szabályainkat és alkalmazza azokat. A közös napot aszfaltrajzzal kezdtük. Az osztályt csoportokra osztottuk és az iskola előtt a kisdiákok a nyári élményeiket rajzolhatták le. Miután elkészültek a munkák, a gyerekek beszámoltak arról, amit rajzoltak. 9 órakor elfogyasztottuk a tízórainkat, majd kerékpárra ültünk és a három tanító néni kíséretében elbicikliztünk a vásártérre, ahol Zsani néni irányításával ügyességi játékokban vettek részt a gyerekek. Volt szlalomozás biciklivel a bóják között, aszfaltra rajzolt körök mentén kerékpárvezetés, vizespohár hordása kerékpározás közben és egyéb játékok, amit a gyerekek nagyon élveztek. Az ügyességi játékok után Zsuzsi nénihez bicikliztünk, ahol pizzasütés vette kezdetét. A gyerekek csoportokban segítettek Zsani néninek, az ebéd készítésében. Ők tették a tésztára a felvágottat, a sajtot, és a kukoricát. Amíg a csoportra osztott osztály egyik része a konyhában sürgött-forgott, addig a másik része Anna néni és Timi néni vezetésével labdát készített újságpapírból, textilből és krepp papírból, amit a gyerekek rögtön ki is próbáltak. Mielőtt a pizzát elfogyasztottuk volna Zsuzsi néni borítékokat vett elő, amiből papírcetlik kerültek elő. Egy olvasási játékot játszottunk. Tanult vers sorai bújtak el a borítékokban. Ezt kellett sorba olvasni. Az ebéd elfogyasztása előtt megmostuk a kezünket és elmondtuk az étkezés előtti imánkat, amivel így az új kisfiú is megismerkedhetett. A pizza nagyon finomra sikerült, mert pillanatok alatt elfogyott. Az étkezés utáni ima után még nem ért végett a nap, mert homokvárkészítés kezdődött. Csapatokba rendeződve a virágoskertben készültek a szebbnél szebb várak. Zsuzsi néni anyukája segítségével pedig minden tanuló virágcserépbe elültetett egy virágot, amit emlékbe hazavihetett. Mikor közeledett a hazaindulás ideje, megtisztálkodtunk, hogy a szülők ráismerjenek a gyerkőceikre, hiszen a homokvár készítésének nyomai ott voltak a kezeken és a lábakon. A tartalmas és élményekben gazdag nap után a gyerekekért 15 órakor jöttek a szülők és vitték őket haza. Úgy gondolom maradandó élményben volt része a 3.b osztálynak. Köszönjük Zsuzsi néninek és Zsani néninek a szervezést!


A Halacskák és a strandolás Halacska osztály lévén a strandra hívtuk össze 3.a-s csapatunkat. Az idő csodálatos volt és mivel 15 órakor találkoztunk a fürdő nyári bejáratánál, így a leégéstől már nem kellett tartanunk. Aki épp ráért, vagy nem nyaralt eljött, és nagyon élveztük egymás társaságát. Boldogan osztották meg velünk a gyerekek, hogy milyen tartalmas nyaruk volt, és mennyi élménnyel gazdagodtak. Összhang látszódott köztük, szívesen hívták egymást csuszdázni vagy forgózni. Az egyik büfés anyuka jóvoltából mindannyian kaphattunk hotdogot és jégkrémet. 19 órára volt megbeszélve a találkozó a szülőkkel, de itt még folytatódott az eszmecsere, főleg a felnőttek között. Úgy néz ki, jó kis tanév elé nézünk, hiszen a lelkesedésen és növekedésen kívül fejlődést tapasztaltunk a tanítványaink fogalmazó képességében is. A felsőseink sem tétlenkedtek, hiszen néhányan segítettek osztálytermet díszíteni, ismerkedtek leendő osztályfőnökeikkel, sőt hetedikeseink megrohamozták egy délután erejéig a szegedi Napfényfürdő Aquapolist. Reméljük a tanév is ilyen mozgalmas és változatos programokkal teszi kellemessé dolgos hétköznapjainkat.


Legutóbbi hírek
bottom of page