Fedorka és SoseVolt VersNap Szekszárdon

April 19, 2018

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy versenyfelhívás, ami az ország másik felébe, Szekszárdra hívott verset mondani. A Fedorka a 8-10 és a 11-12 évesek megmérettetése, a SoseVolt pedig a 13-14 és 15-16 éveseké. Az előzetes feladatnak megfelelően videófelvételen küldtünk el egy-egy vidám, kortárs költő által írt verset. Iskolánkból 4 vállalkozó szellemű diák akadt, aki teljesítette ezt a próbát. Mindegyiküket behívták a döntőre.
Április 14-én szombaton útra is kelt a kis csapat Szekszárdra. Rövid megnyitó után kezdetét vette az 1. forduló: elő kellett adni azt a verset, amelyet felvételről már hallhatott a zsűri – csak ezúttal élőben. Ezután hosszabb szünet következett, melybe egy kis városnézés, ebéd és fagyizás is belefért.
Ebéd után kicsit nehéz volt visszaállni a verseny menetébe: következett ugyanis a 2. kör, azaz egy második vers elszavalása. Nálunk mindenki vidám verseket választott magának - kedvenc szerzőink Varró Dániel, Lackfi János és Szabó T. Anna voltak. 
A verseny lebonyolítása után bejárhattuk a Wosinsky Mór Megyei Múzeumot, láthattunk régészeti, néprajzi, várostörténeti tárlatot is.
Délután 5-kor kezdődött a várva várt eredményhirdetés. Minden résztvevő minősítést és ajándékcsomagot kapott. Gombár Bence (6. o.) bronz minősítést szerzett, Harangozó Eszter (5.a) és Pulai Laura (6. o.) ezüst minősítést kapott, Tóth-Godó Benedek (6.o.) pedig arany minősítéssel és Reménység Díjjal gazdagodott. Beni részt vehet az őszi „Regösök húrján…” vers- és prózamondó gálán is.
Mindannyiuknak gratulálunk és további sikeres szavalást kívánunk! 

 


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload

Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom