Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom  

Fedorka és SoseVolt VersNap Szekszárdon

April 19, 2018

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy versenyfelhívás, ami az ország másik felébe, Szekszárdra hívott verset mondani. A Fedorka a 8-10 és a 11-12 évesek megmérettetése, a SoseVolt pedig a 13-14 és 15-16 éveseké. Az előzetes feladatnak megfelelően videófelvételen küldtünk el egy-egy vidám, kortárs költő által írt verset. Iskolánkból 4 vállalkozó szellemű diák akadt, aki teljesítette ezt a próbát. Mindegyiküket behívták a döntőre.
Április 14-én szombaton útra is kelt a kis csapat Szekszárdra. Rövid megnyitó után kezdetét vette az 1. forduló: elő kellett adni azt a verset, amelyet felvételről már hallhatott a zsűri – csak ezúttal élőben. Ezután hosszabb szünet következett, melybe egy kis városnézés, ebéd és fagyizás is belefért.
Ebéd után kicsit nehéz volt visszaállni a verseny menetébe: következett ugyanis a 2. kör, azaz egy második vers elszavalása. Nálunk mindenki vidám verseket választott magának - kedvenc szerzőink Varró Dániel, Lackfi János és Szabó T. Anna voltak. 
A verseny lebonyolítása után bejárhattuk a Wosinsky Mór Megyei Múzeumot, láthattunk régészeti, néprajzi, várostörténeti tárlatot is.
Délután 5-kor kezdődött a várva várt eredményhirdetés. Minden résztvevő minősítést és ajándékcsomagot kapott. Gombár Bence (6. o.) bronz minősítést szerzett, Harangozó Eszter (5.a) és Pulai Laura (6. o.) ezüst minősítést kapott, Tóth-Godó Benedek (6.o.) pedig arany minősítéssel és Reménység Díjjal gazdagodott. Beni részt vehet az őszi „Regösök húrján…” vers- és prózamondó gálán is.
Mindannyiuknak gratulálunk és további sikeres szavalást kívánunk! 

 


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload