Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom  

Az Országos Széchényi Könyvtárban jártunk…

November 25, 2017

A költő születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett  Arany János-szavalóverseny döntőjének az Országos Széchényi Könyvtár adott otthont 2017. november 25-én. A Dél-Alföld régió, valamint Dél-Erdély és Vajdaság területi döntőjének nyerteseként iskolánkat a hatodikos Tóth-Godó Benedek képviselte.
A reggeli megnyitó után az általános iskolások egy különteremben, a középiskolások a díszteremben mutathatták be produkcióikat. 
Az általános iskola felső tagozatosainak zsűrije 5 fős volt: elnöke Csőre Gábor, a Vígszínház Jászai Mari-díjas művésze, további tagjai az OSZK, a Magyar Olvasástársaság és a Magyartanárok Egyesülete munkatársai voltak.
Minden versenyző két produkcióval érkezett. Délelőtt a szabadon választott Arany-verseket hallgatta meg a zsűri, majd szendvicsek, sütemények és frissítők fogyasztása után a Toldi kötelező részletei hangzottak el. 
A verseny végeztével a könyvtár folyosóin rendezett Arany János családi nap keretein belül vehettünk részt múzeumpedagógiai foglalkozáson, óriás kirakókon birkózhattunk Arany János-versrészlettel, Arany-füzetet alkothattunk az OSZK restaurátorainak segítségével. Az eredményhirdetés előtt megkóstolhattuk a finomabbnál finomabb tortákat, melyeket a leghíresebb budapesti cukrászdák készítettek el.
Délután 4-kor került sor a program legizgalmasabb részére, az eredményhirdetésre. Előbb a középiskolás, majd az általános iskolás mezőny 10-10 legjobbját szólították ki. Nagy örömünkre Benit is a legjobb 10 versenyző közé sorolták. Ezután kihirdették a két kategória első 3 helyezettjét. Beni végül különdíjasként, ajándékokkal megrakodva és örök élményekkel térhetett haza. Gratulálunk kimagasló teljesítményéhez, további hasonlókat kívánunk neki!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload