Az Országos Széchényi Könyvtárban jártunk…

November 25, 2017

A költő születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett  Arany János-szavalóverseny döntőjének az Országos Széchényi Könyvtár adott otthont 2017. november 25-én. A Dél-Alföld régió, valamint Dél-Erdély és Vajdaság területi döntőjének nyerteseként iskolánkat a hatodikos Tóth-Godó Benedek képviselte.
A reggeli megnyitó után az általános iskolások egy különteremben, a középiskolások a díszteremben mutathatták be produkcióikat. 
Az általános iskola felső tagozatosainak zsűrije 5 fős volt: elnöke Csőre Gábor, a Vígszínház Jászai Mari-díjas művésze, további tagjai az OSZK, a Magyar Olvasástársaság és a Magyartanárok Egyesülete munkatársai voltak.
Minden versenyző két produkcióval érkezett. Délelőtt a szabadon választott Arany-verseket hallgatta meg a zsűri, majd szendvicsek, sütemények és frissítők fogyasztása után a Toldi kötelező részletei hangzottak el. 
A verseny végeztével a könyvtár folyosóin rendezett Arany János családi nap keretein belül vehettünk részt múzeumpedagógiai foglalkozáson, óriás kirakókon birkózhattunk Arany János-versrészlettel, Arany-füzetet alkothattunk az OSZK restaurátorainak segítségével. Az eredményhirdetés előtt megkóstolhattuk a finomabbnál finomabb tortákat, melyeket a leghíresebb budapesti cukrászdák készítettek el.
Délután 4-kor került sor a program legizgalmasabb részére, az eredményhirdetésre. Előbb a középiskolás, majd az általános iskolás mezőny 10-10 legjobbját szólították ki. Nagy örömünkre Benit is a legjobb 10 versenyző közé sorolták. Ezután kihirdették a két kategória első 3 helyezettjét. Beni végül különdíjasként, ajándékokkal megrakodva és örök élményekkel térhetett haza. Gratulálunk kimagasló teljesítményéhez, további hasonlókat kívánunk neki!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload

Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom