Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom  

„Az én templomom” Kárpát-medencei vándorkiállítás

November 17, 2017

        „Különös hely a templom. Éppen olyan épület, éppen úgy kőből, téglából, fából és vasból van, mint akármelyik másik ház. A magyar ember mégis a templom iránti tiszteletét fejezi ki, amikor ezt mondja rá: Isten háza! Valójában azonban nem Istennek van szüksége erre a házra, hanem az embernek. Nekünk van szükségünk arra, hogy legyen egy megszentelt hely és idő, ahol, és amikor elvonulhatunk e világon minden egyébtől, és egyedül annak szentelhetjük minden gondolatunkat és érzésünket, hogy itt az Istennel rendszeresen és ünnepélyesen találkozzunk. „
         Színes színfoltja volt településünk életének, hogy november 5-től a mórahalmi Szent László Katolikus Templom adott otthont „Az én templomom” című országos rajzkiállításnak.
      A Szent László Katolikus Általános Iskola kisdiákjai ámulattal vegyes csodálkozással nézegették kortársaik alkotásait, a változatos technikai megoldásokat, kiválasztották kedvenceiket, és próbálták megjegyezni a képen látható templomok neveit, közben pedig megfogalmazódott bennük az elhatározás, hogy máskor ők is megpróbálkoznak hasonlóval.
 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload