„Az én templomom” Kárpát-medencei vándorkiállítás

November 17, 2017

        „Különös hely a templom. Éppen olyan épület, éppen úgy kőből, téglából, fából és vasból van, mint akármelyik másik ház. A magyar ember mégis a templom iránti tiszteletét fejezi ki, amikor ezt mondja rá: Isten háza! Valójában azonban nem Istennek van szüksége erre a házra, hanem az embernek. Nekünk van szükségünk arra, hogy legyen egy megszentelt hely és idő, ahol, és amikor elvonulhatunk e világon minden egyébtől, és egyedül annak szentelhetjük minden gondolatunkat és érzésünket, hogy itt az Istennel rendszeresen és ünnepélyesen találkozzunk. „
         Színes színfoltja volt településünk életének, hogy november 5-től a mórahalmi Szent László Katolikus Templom adott otthont „Az én templomom” című országos rajzkiállításnak.
      A Szent László Katolikus Általános Iskola kisdiákjai ámulattal vegyes csodálkozással nézegették kortársaik alkotásait, a változatos technikai megoldásokat, kiválasztották kedvenceiket, és próbálták megjegyezni a képen látható templomok neveit, közben pedig megfogalmazódott bennük az elhatározás, hogy máskor ők is megpróbálkoznak hasonlóval.
 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload

Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom