Bolyai - magyarosan

November 10, 2017

 

Idén november 10-én rendezték meg több szegedi helyszínen a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulóját. A negyedikesek a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium termeiben, a felsősök a Szegedi Orczy István Általános Iskolában mérkőztek meg a többi megyei csapattal. 
A matematikához hasonlóan itt is 60 perc állt a versenyzők rendelkezésére. A 4 fős csapatoknak 13 feleletválasztós és egy kidolgozandó feladattal kellett megbirkózniuk ez idő alatt. Voltak helyesírással kapcsolatos kérdések és irodalmi tudást igénylő feladványok, nyelvi játékok is. 
A negyedikes Szupernégyes (Zentai András Botond, Zentai Dániel Kristóf, Balogh Panna,    Hegedűs Hédi) 19., a Nyertes bárányok (Börcsök Flóra, Márton Krisztina Réka, Tóth-Vass Blanka, Márta Viola) 25. helyen zárt.
Az ötödikes Kockornisok (Borbás Flóra, Csáki Kitti, Hajagos Flóra, Harangozó Eszter) 12., míg a Rózsaszín párducok (Bíró Dorka, Börcsök Borostyán, Makra Noémi, Talmácsi Luca) 29. helyezést értek el. 
A hatodikos Marsfalók csapat (Csóti Nikolett, Márton Eszter, Pulai Laura, Tóth-Godó Benedek) 7. helyen végeztek, így épp lecsúsztak a díjkiosztóról.
Mindannyian derekasan helytálltak az erős és népes mezőnyben, büszkék lehetünk rájuk!
Felkészítőik: Petneházyné Naszradi Ágnes és Nagymihály Tímea 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload

Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom