Megemlékezés az aradi hősökről

October 6, 2017

„A megtorlás éveiben a magyar asszonyok némán tiltakoztak: bilincs alakú karkötőt viseltek, melynek csüngőjére a vértanúk nevének kezdőbetűjét vésték. Ez volt a titkos jel melyről felismerték egymást 1848 eszméjének őrzői. A magyar nemzet nem tud szabadság, igazság és méltóság nélkül élni. Vésd az eszedbe a vértanúk utolsó szavait, hiszen a halál küszöbén neked üzentek: Krisztusé legyen a szíved, és magyar népedé az életed”

 

2017. október 6-án reggel, ezzel a tollbamondással emlékeztünk meg a Szent László Általános Iskola 4.a osztályos tanulóival, egy közel 170 évvel ezelőtt történt szomorú eseményről.
Beszélgettünk a 13 aradi hősről, felolvastuk haláluk előtti utolsó szavaikat, és megtanultuk neveik helyesírását. Megemlékezésünk lezárásaként pedig a szabadságharc dicsőséges és szomorú dalait énekeltük.
A legnagyobb felfedezés a gyerekek számára az volt, hogy a hősök között számtalan más nemzetiségű, más nyelven beszélő ember is volt, akik legbecsesebb kincsüket, az életüket áldozták a magyar nép szabadságáért.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutóbbi hírek
Please reload

Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom