top of page

Élménykertészkedés

A márciusi online oktatás ideje alatt iskolánk 11 diákja részt vett a Biokal International Kft. rajzpályázatán. Az oklevél mellé minden résztvevő ajándékcsomagot kapott: zöldségmagokat, Biokal növénykondicionálót, kesztyűt.

Az ajándékkal további játékra hívták a kicsiket és a nagyokat is. A játék neve: ÉlménykertÉsz program.

A gyerekek sikerén és örömén felbuzdulva felvettük a kapcsolatot a verseny szervezőivel, s támogatásukkal minden alsós kisdiákunk lehetőséget kapott egy kis kertészkedésre.

Május 5-én szerdán délután került sor az ajándékba kapott magok elvetésére.

A gyerekek tojástartóba szórták a tőzeget, majd koktélparadicsom, és petrezselyem magokat szórtak bele. Az öntözés Biokal növénykondicionáló 5%-os oldatával történt.

A palánták nevelése a tantermekben történik majd, hogy a gyerekek közelről, naponta megfigyelhessék: gondoskodásuknak eredményeként hogyan fejlődnek a palánták.

A Biokal International Kft. képviselője Márki Anita is eljött az iskolába, így tanácsokkal látta el a gyerekeket a vetéssel, gondozással kapcsolatban.

Nagy örömünkre sok felsős is érdeklődött a lehetőség iránt. Reméljük sok kis- és nagykertészünk fogyaszthat majd saját termesztésű paradicsomot és petrezselyemzöldjét.

A munkájukat, a növények fejlődését, a kitartó munka eredményét fotókkal fogjuk bemutatni.


Köszönjük a támogatást

Biokal International Kft. és a Móra-Input Kft. munkatársainak (vetőmagok, növénykondicionáló, szaktanácsadás)

Kószó Péternek (tőzeg)

Kószóné Farkas Anitának (szervezés, kapcsolattartás)
Comments


Legutóbbi hírek
bottom of page